Декоративни мазилки

Декоративни мазилки описание

  Фино шпакловане, импрегниране и боядисване - това са трите съществени компонента, които могат да опишат накратко същността на декоративни мазилки. Те се използват за допълнителна украса на дома и офиса, а едновременно са подходящи за външната и вътрешна части. С правилния избор на мазилки от такъв тип всеки клиент може да постигне много по отношение на стилността.
Направи запитване Свържи се с нас
   
Готовите декоративни мазилки най-общо биха могли да бъдат разделени на две основни групи. Става дума за мазилки на минерална основа и за такива на изкуствени смоли. Първият вид мазилки се доставя под формата на суха смес, опакована в книжни торби. Те се приготвят точно преди да се пристъпи към употребата им и се разбъркват с вода. Вторият вид е готов за ползване без нуждата от разбъркване с вода, а доставката на материала може да се извърши и в кофи от пластмаса. Равната основа на зида до голяма степен прави нанасянето на мазилката изключително лесно. Готови сухи смеси за мазилки от декоративен тип вече се предлагат в голямо разнообразие, включително и на българския пазар.

Доброто състояние и правилната подготовка на основата са двата съществени фактора за отличен краен резултат. Равността и здравината са две от качествата на основата, а освен това тя не бива да се рони. Чрез почукване и надраскване с твърд предмет е възможно да се извърши проверка относно изброените качества на основата. Почистването на повърхността на основата се извършва с четка или със стоманени телчета, като това е много важна манипулация в хода на работата. Полагането на основният пласт се нарича още хастар и се отличава с полагането върху тухлен или бетонен зид. Измазването на основния пласт може да се извърши и с готови материали, но работата с разтвор от вар и пясък се препоръчва с оглед направата на икономии.

Към стената могат да се закрепят водачи от метал, необходимо е да се нивелират по такъв начин, че да лежат в една посока. Правилното подреждане на водещите профили може да доведе до отличен резултат в края на работата - това отличава майсторите и професионалистите. Но ако работният процес е важен, не бива да се забравя и за известно обезопасяване и ненанасяне на щети. Предпазването на пода и мебелите може да се осигури - особено при пода - с велпапе. Напоследък обаче магазините предлагат още по-надеждно средство - полиетиленово фолио. 
Офертата се дава след оглед на място!






   
Направи запитване Свържи се с нас