Изработка на мебели

Изработка на мебели описание

При изработка на мебели следва да се отдели време на помещението, за което те са предназначени и най-вече да се познават добре техническите характеристики на всеки материал. Това гарантира дълготрайна употреба за обитателите на дома и възможност при нужда от ремонт или поддръжка те да се обърнат към същата фирма, изработила мебелировката за домовете и офисите им.

Направи запитване Свържи се с нас  Именно материалът при изработка на мебели се явява най-същественото, което определя тяхното качесво впоследствие. Възможно е някои клиенти да заложат на масивността на мебелите, така че да не се налага постоянното им обновяване или заменяне, а освен това такива мебели придават естетика и визия на дома. Дъбът, орех и бук са само малка част от материалите, които в сферата на строителството минават за масивни и с тях се изработват луксозни мебели. Старините мебели са изработени именно от такива материали, но и плочата от дървесни частици днес е предпочитан клиентски избор. Тя е позната като ПДЧ и представлява дървесни смолени частици, които се пресоват със специален вид смола. В миналато точно от този продукт се измайсторяват всички мебели.

Освен достъпната цена обаче, днес ПДЧ едва ли може да предложи други съществени предимства на клиентите. При изработка на мебели трябва да се набляга на фактори като устойчивост срещу влага, а ПДЧ няма такива функции. МДФ представлява мека дървесина и е чудесна опция за изработването на мебели. Поради по-голямата си плътност този материал подлежи и на по-лесна обработка - а малката му ронливост го прави удачен избор при направата на малки елементи и детайли с декоративни функции.

    

   

Направи запитване Свържи се с нас