Топлоизолация

Топлоизолация описание

Основната идея на всяка топлоизолация е да доведе до възможно най-голям процент енергийна ефективност и спестяването на разходи. Такива има в разгара както на студените, така и на топлите сезони. Днес един от приоритетите на домакинствата е пестенето на пари от сметки, а най-високи са те по отношение на електричеството. Топлоизолирането е също част от санировката на сградите.

Направи запитване Свържи се с нас


 Поставянето на топлоизолация винаги има за цел да се намали потокът от топлина, като този елемент най-често е част от сграда. Рефлективната преграда се включва в хода на топлоизолирането в голяма част от случаите, а това води до редуциране на топлинното излъчване. Като цяло топлоизолирането е познато предимно в две разновидности - външно и вътрешно и се свързва единствено със сградите. Истината е, че такава може да се направи на печки и хладилници, както и на бойлери. В тази категория влизат всички устройства, където е важно да се намали потокът от топлина, а също и в редица промишлени приложения топлоизолирането е съществен фактор. 


Няколко на брой са основно използваните материали при направата на топлоизолация, като първо е минералната вата. Има и такава в стъклена разновидност, а не бива да забравяме за полиуретанова и полистиренова пяна. Пароизолационният слой е характерен в случаите, когато се прави изолация с вата. Тогава самата изолация създава топлинен градиент, което води до кондензирането на влага. Това веднага става причина за намаляване на топлоизолиращите свойства, а е важен за отбелязване фактът, че пароизолация винаги се поставя от топлата страна на топлоизолацията.

Офертата се дава след оглед на място!


   

Направи запитване Свържи се с нас