Естествен паркет

Естествен паркет описание

Под естествен паркет се имат предвид онези паркетни настилки, изработени от дървета като дъб, бук или ясен. Те се характеризират с много предимства, а най-важното от тях е създаването на уют и комфорт поради класическата си същност. Поставянето на паркета съвсем не означава, че с това ангажиментите към него се изчерпват. Той може да бъде ламиниран и добре поддържан, а това означава почистването му да е с такива материали, които няма да увредят повърхностите.
Направи запитване Свържи се с нас
Поставянето на естествен паркет не бива да се свързва единствено и само с подовите настилки. През последните години все по-често се налага решението с такъв да се покриват и стените на дома. Тази тенденция не е случайна, а съобразена със съвременните изисквания в сферата на интериорния дизайн. Когато стените се облицоват с дървесина, те автоматично се превръщат в по-голям пазител на топлина на помещението. Здравата и стабилна основа при поставяне е еднакво важна не само за паркетирането на пода, но и при стените. Но докато за пода може да се използва само определен вид паркет, то за останалите места практически няма ограничения.

След като дейностите по поставяне на естествен паркет приключат, е редно да се замислим по кой начин най-ефикасно да се грижим за него. Квадратурата на помещението играе съществена роля относно избора на почистващи уреди. Регулируемите пособия с по-дълги накрайници са за предпочитане, защото са в състояние да проникват в трудно достъпни участъци. Трябва да се отбележи и факторът подходяща температура и процент на влажност. Общата площ на естествената дървесина нараства веднага щом на пода се постави паркет. И понеже дървесината е дишащ материал, тя се влияе от влажността и я абсорбира. Границите на влажността са от 45 до 60 процента.


Офертата се дава след оглед на място!
Направи запитване Свържи се с нас