Шпакловане

Шпакловане описание

В процеса на шпакловане може да се използват различни материали и пособия, като всичко зависи от особеностите на обработваната повърхност. Неизменна част е финишното покритие, което има за цел окончателно да изглади евентуалните неравности и да запълни пукнатини, останали незапълнени в хода на работния процес и със сигурност водещи до недоволство от страна на клиентите, ако личат видимо.

Направи запитване Свържи се с нас
Офертата се дава след оглед на място!

Шпакловането представлява финалният процес на покриване преди боядисване. Нейната основна цел е да се извърши изправяне и на най-малките криви участъци по стените. Препоръчителните размери са дебелината на шпакловката са различни, но не трябва да надвишава десет милиметра. Постигането на идеална гладкост на стените и таваните е основната цел при шпакловането. В зависимост от техния състав, шпакловките се използват в сухи или влажни помещения. При нужда от боядисване на стената или облепването ѝ с тапети, шпакловката е задължителна. 

Шпакловките представляват сухи смеси, които се разреждат във вода или пък са под формата на готови за употреба пастообразни вещества. Основните два вида шпакловане са финишни и изравняващи, като изравняващите имат за цел предварителното изравнение на повърхността плюс запълването на празнини и дупки. Сухото шпакловане се характеризира с бази от гипс или цимент, а допълнително се прави и модификация с полимери и различни добавки с химичен състав. Така се постига повишение при сцеплението на частиците, което е известно още и като адхезионно свойство. Дебелината не бива да надвишава десет милиметра - следващият обаче, особено при финишно шпакловане, е максимум един или два милиметра. Сред най-добрите и надеждни инструменти за шпакловане бързо и без проблеми се препоръчва използването на шпакла и маламашка от неръждаема стомана. Специална маламашка с перпендикулярни плоскости е необходима за изравнението на вътрешните ъгли. 

  

Направи запитване Свържи се с нас