Обръщане на врати и прозорци

Обръщане на врати и прозорци описание

  

Вътрешно или външно, това са двата вида опции обръщане на врати и прозорци, като един от предпочитаните материали за тази техника е гипсокартон. Налага се тази услуга да се извършва в случаите, когато се прави монтаж на нова дограма. Винаги остава луфт между касата и стената, а за запълването му се използва пяна, която има раддуващ ефект. По този начин се постига уплътняване на отвора, който може да е в стената за прозореца или вратите.

Направи запитване Свържи се с нас
Съществуват два основни типа обръщане на прозорци, известно още и като обръщане на дограма - вътрешно и външно. Това е популярна строителна услуга за ремонт на стаи, а с нея се приключва основната част по монтажа на дограмата. Едновременно с това се стига и до подготовка на стената около врати и прозорци за поставянето на тапети и боядисване. Грундирането, боядисването и лепенето на тапети са довършителни дейности, към чието осъществяване се пристъпва след обръщането на прозорци и врати. Не е изключено заключителната част да се върши от собствениците на дома, но за предпочитане е вариантът да се доверим изцяло на професионалисти.
При смяната на стари прозорци отвън и всичко е измазано и обърнато, независимо дали има външно топлоизолиране, е възможна направата на такъв монтаж на прозореца, при който отвън да остане малко работа за вършене. Що се отнася до вътрешното обръщане, тук разполагаме с няколко начина на действие. Най-често и предпочитано е решението обръщането да се прави с гипсокартон, но освен това може да се избере фибран или комбинация от гипс и гипсово лепило. Измазването с хоросан е също разпространен метод на работа при фирмите, като това са всъщност пясък и вар в комбинация с цимент. Възможно е обръщането да се извърши посредством комбинацията на някои от методите, изброени по-горе.

Направи запитване Свържи се с нас