Лепене на камък

Лепене на камък описание

При услугата лепене на камък клиентите трябва да имат предвид най-вече здравината като основна характеристика на материала. Това позволява прилагането му на различни места, в това число при облицоването на стълби. Много подходящ е за селските къщи или за балконите, където клиентите предпочитат да заложат на декоративни елементи за повече естетика.

Направи запитване Свържи се с нас

Лепенето на естествен камък върху цокъл на къща е свързано с употребата на гъвкаво лепило за плочи с цел да се постигне обиране на евентуални температурни разширения. Предвид факта, че плочите са директно изложени на атмосферните условия, е повече от важно лепилото да е с високо качество. Има и други видове лепене на камък, като например външна декоративна облицовка. Тук се препоръчва използването на гъвкаво лепило за керамични и други покрития на открито и закрито. Това се налага като резултат от постоянното им излагане на промените във времето.

Офертата се дава след оглед на място!


Електрически миксер и съд с вода са задължителни атрибути при работа с тази технология, за да се направи разбъркване на лепилото. Има и повторно разбъркване, но едва след като се остави в продължение на пет минути да узрее. Максималната покриваемост на основата на камъка се постига чрез нанасяне на лепилото и върху двете повърхности. Много са приложенията на естествения камък, но най-вече намира място при облицоването на огради, басейни, сгради и камини. Не бива да се забравят и пътеките, както и че има вътрешно и външно декориране. При нарязването на камъните трябва да се цели дебелина между 20 и 40 мм. При избора на камък трябва да се има предвид неговото предназначение. В зависимост от своите характеристики, природните камъни имат различно приложение. Устойчиви на студ плочи например са необходими при покриването на фасади на открито.

След като лепилото изсъхне и се втвърди, вече може да се пристъпи към фигурането. Запълването става с гъвкава фугираща смес, а самите фуги не бива да са по-широки от 20 мм. Фугиращата смес се разбърква в съд с вода, оставя се да узрее и повторно се разбърква след три минути. С помощта на шпакла от стомана се извършва нанасяне и заглаждане, като се работи в посока отгоре надолу и се прави оформление с помощта на гъба.
Направи запитване Свържи се с нас