Зидария

Зидария описание

 

Зидария се прави на различни повърхности в сферата на ремонтите. Тя е характерна за онези сгради, характеризиращи се с монолитна скелетна конструкция. За външните стени е обичайно да се използват тухли с по-голяма дебелина, а стените се делят на няколко категории. Външни, вътрешни преградни и вътрешни разделителни - за всяка една се ползват тухли с различна дебелина.Направи запитване Свържи се с нас

Зидария представлява строителна структура, за изграждането на която има нужда от отделни елементи. Те се нареждат един върху друг и за допълнителна спойка се прави свръзка между тях с хоросан. Тухлите и строителните камъни са сред най-често използваните пособия за зидане, в това число и мрамор. Гранитът, варовикът и блоковете от бетон също намират добро приложение при зидариите, а напоследък доста често се прави и стъклена зидария. Тази конструкция се характеризира с висок процент устойчивост и пряка роля за това играе не само изпълнението на технологията. Не по-малко е значението на използваните материали, а ако трябва да се изредят съществените предимства на зидането, задължително трябва да се посочи възможността за увеличение на термичната маса на сградата и осигуряването на защита от пожари. Това се отнася най-вече при каменните и тухлени зидарии.

Освен, че е незапалима, зидарията може да устои на силни ураганни ветрове и бури, които често нанасят сериозни материални щети на сградите. Температурните разширения и циклите на замръзване и топене на водата биха могли да доведат до евентуални разрушения в структурата на зидарията, но това се случва след продължителен период от време. Иначе от гледна точка на моделиране, тази технология има специални механични свойства. Става дума за разликата в здравината при натискане и опъване, така че приложеният товар не се разпределя. 

Офертата се дава след оглед на място!


   
Направи запитване Свържи се с нас