Боядисване

Боядисване описание

  Боядисване може да се окаже труден и продължителен процес, ако специалистите не разполагат с необходимите качествени и надеждни материали. Не по-малко важни са инструментите, като в тях не се включват единствено добре познатите - четка, стълба и валяк. Мечетата играят съществена роля по време на работа, а за трудно достъпни повърхности се използват четки с висок процент на гъвкавост и подвижност.
Направи запитване Свържи се с нас

   При изпълнение на технологията боядисване е от съществено значение да се направи грундиране, а мечето е сред използваните инструменти. За по-тънки и труднодостъпни повърности се употребява четка, а грундирането е процес, който предхожда боядисването. Трябва да се има предвид покривността на боята, но обикновено са достатъчни два или най-много три слоя за нанасяне. При ъглите е редно да се използва четка, но за стените е препоръчителна употребата на валяк с къс косъм, а нанасянето се извършва във вертикална посока.След това има и хоризонтално нанасяне, а накрая се прави вертикално нанасяне отдолу нагоре.

При боядисване с първи слой е възможно да се направи разредка на боята с вода, но не повече от пет или десет процента. Употребата на пистолет обаче налага малко по-голямо разреждане - например двадесет процента. Поставянето на бояджийска лента пък се изисква само при случаите, когато се боядисва с два цвята. Лентата изпълнява ролята на отсичащо средство, тоест поставяне на граница между цветовете. Косъмът на четката има значение дотолкова, че да се извърши равномерно покриване. Четките с конусовидни влакна са за препоръчване, или тези с по-широка основа.

Направи запитване Свържи се с нас