Боядисване с вар

Боядисване с вар описание

Боядисване с вар означава, че този материал е в основата на работата, но не е задължително да се работи само с него поне що се отнася до основата. Тя например може да бъде комбинация от вар и цимент или само вар, но при шпакловане или измазване варта върши почти универсална работа. С вар може да се боядиса всяка стая от дома или офиса, а дълготрайността на материала задължително следва да се отбележи като положително качество.
Направи запитване Свържи се с нас

 Един от най-лесните начини да се направи освежаване на стенни или тавани повърхности е чрез технологията боядисване с вар. Варната боя е отлично средство за дезинфекция, но това е само едно от нейните многобройни предимства. Външните стени и сгради могат да се боядисват с нея, защото тя се характеризира с висок процент устойчивост срещу влага. По стените и таваните на което и да било помещение от дома и офиса няма да се стигне до стичане на капки вода или образуването на мухъл. Това се дължи на дишащите свойства на варта. Технологията представлява нещо като годишен ритуал най-вече в къщите, които са разположени в селата.

Необходимо е за боядисване с вар да се приготви варно мляко, като съотношението е гасена вар и вода едно към три. Важно е преди начало на нанасяне да се направи овлажняване на повърхността, а сред предпочитаните инструменти са четката или помпа. Поне два пъти е необходимо да се нанесе варното мляко, за да се постигне търсеният ефект, и то на тънък слой. Равномерните движения в хоризонтална посока се изискват, ако работата се върши с четка. После има и движение от типа вертикално, а няма нужда от притеснение, ако на първо време полученият резултат не допадне на обитателите на дома.

Направи запитване Свържи се с нас