Боядисване с латекс

Боядисване с латекс описание

Услугата боядисване с латекс се предлага от много фирми, защото този материал е изгоден и полезен по време на работа. Подходящите оцветители могат да се поръчат във всеки магазин или поне в тези, които са специализирани по-тясно в бояджийските услуги. По отношение на това дали клиентите ще изберат оцветители или ще предпочитат само едноцветно латекксово боядисване, всичко опира до техните индивидуални вкусове и потребности.

Направи запитване Свържи се с нас

   Боядисване с латекс е изгодно от гледна точка на това, че е подходящо едновременно за стени от външен и вътрешен тип. Когато се боядисват външни повърхности с материала, боите се наричат още фасадни. Матовото покритие с висок процент еластичност е задължителен елемент при работата с боите от този тип. Въпросното покритие е устойчиво срещу триене и употребата на влажна кърпа, а фасадните бои се характеризират с висок процент устойчивост срещу влага. Не е необходимо да се разреждат, а по отношение на количеството добавена вода, препоръчителната доза е десет процента. До петдесет процента разреждане се допуска в случаите, когато се грундира основа.

Белият е характерен цвят, в който се продават латексните бои, а оцветяването им може да се осъществи още на територията на магазина. Добавянето на оцветители е свързано с внимателното следване на инструкциите, а при изсъхването на боята тя променя цвета си. Както при боядисване с латекс, така и при всяка друга технология подготовката на основата е първи решаващ фактор за постигането на добри резултати. И тук е важно повърхността да се почисти от полепналите прах и мръсотия, а после да се грундира. При наличието на висока попивна повърхност, грундирането на повърхностите е едва ли не задължително.

Направи запитване Свържи се с нас