Боядисване на таван

Боядисване на таван описание

  Строителното тиксо е един от материалите, които се налага да използваме при боядисване на таван. Освен това се нуждаем от валяк, който не допуска наличието на пръски. Таванът може да се боядиса в цветове, подхождащи на останалата част от интериора или да се прибегне до по-нестандартни решения. Важно е боите да се нанасят плавно и прецизно, така че да не остават недовършени участъци.
Направи запитване Свържи се с нас

   Боядисване на таван е първата стъпка в цялостния ход на работата, а после идва ред на стените и подовите настилки. Следвайки това правило, се избягва рискът от замърсяване на други повърхности или полепването на пръски боя. Бавното и контролираното боядисване е от съществено значение, за да се постигнат желаните резултати. Първо трябва да имаме под ръка строително тиксо, с което да облепим горната част на стените и евентуално гредите, за да им осигурим защита. Краищата на тавана е първото нещо, което се боядисва - за целта е най-добре да имаме кръгла четка. Специалният валяк против пръски е предназначен за основната таванска площ, а нанасянето на боята става с кръстосани движения.

Налага се после да се извърши заглаждане, което е характерно и за стените. После идва ред и на бояджийския телескоп, който трябва да бъде закрепен върху валяка. Освен че това води до ускорение на бояджийския процес, става излишно търсенето на по-висока стълба. За боята е важно добре да се разбърка преди начало на работата, независимо дали ще използваме ръчен смесител или такъв, който се включва в електричеството. При потапяне на четката е най-добре да дсе потопят само две трети от косъма, а после да се отцеди в стената на кофата. Не е нужно да се прилага натиск, когато се прави отцеждане на бояджийския валяк.

Направи запитване Свържи се с нас