Боядисване на стаи

Боядисване на стаи описание

   Боядисване на стаи включва обновяването на боята не само на стените, но и на таванските повърхности. В еднаква степен е важен подборът на цветовете и съобразяване с особеностите на помещението. При боядисването неизменно остават пръски или капки боя, част от които е възможно да попаднат върху мебелите. Желателно е всички те да бъдат преместени в друга стая или покрити надеждно с найлон, така че до тях да не достигат частици от боята.
Направи запитване Свържи се с нас

   При боядисване на стаи се спазват отдавна установени стъпки, които да подпомогнат процеса на работа. Първата отх тях изисква почистване на стените, а това значи премахване на прах и мръсотия с помощта на гъба или парцал. След това стените се почистват с вода, а при наличието на дупки следва те да бъдат запълнени. Ако по повърхността има неравенства, те трябва да се загладят с помощта на шкурка. Следващото действие касае обезопасяването на определени артикули от дома, най-вече контактите. Прозорците и вратите също трябва да получат облепване, за да не влиза боя в тях по време на работа. За предпазване на пространството около прекъсвачите е добре да се използва тиксо.

Грундирането на стените е следващият етап при боядисване на стаи, а много хора мислят, че грундиране не се налага при положение, че дадена стена е многократно боядисвана. Пълноценен блясък и равномерно покритие на боята - това са двете съществени неща, които се постигат при употребата на грунд. Важно е да се използва четка за сраввнително тесните пространства - например около парното и прозорците. Плоските скосени четки дават повече гъвкавост и са подвижни. Изсипването на боята и потапянето на валяка е следващата стъпка - трябва да се отцеди в прагчето. Нанасянето става в близост до ивицата, нанесена вече от четката.

Направи запитване Свържи се с нас