Изолация

Изолация описание

  Изолация е строително - ремонтен термин, който обхваща различни аспекти от работата на специалистите. Често пъти този термин се бърка със санировката, при която изолирането не е задължителен елемент. Иначе съществуват два основни типа изолиране - външно и вътрешно. И при двата крайната цел е не просто създаването на по-красиви решения, но и постигане на резултати в сферата на енергийната ефективност.
Направи запитване Свържи се с нас

  В областта на строителството и ремонтите терминът изолация може да се отнася както за такава от външен тип, така и за вътрешен. Освен това понятието намира приложение и в други области, нямащи нищо общо с офисите и жилищните сгради. Основната цел на изолирането е да се поддържа постоянна температура в помещенията през цялата година, без значение какъв сезон е. На първо място изолирането води до по-ниски разходи за електроенергия, а същевременно топлият въздух се придвижва към по-студени места. Това продължава до момента, в който не се постигне изравняване на температурата. Чрез изолиране загубите на топлина се свеждат до минимум, а вътрешната среда е предпазена от външните влияния благодарение на спиращите функции на топъл въздух, които има изолирането.

Освен това поставената изолация намалява значително шансовете в дома или офиса да се образуват мухъл и конденз. Кондензацията се причинява от разликите между външната и вътрешна повърхности на прозорците и стените. Слагането на водонепропусклив слой има голямо значение в тази насока, а след изолиране стайните температури се повишават. Това автоматично води до невъзможност да се образува мухъл. Дълготрайната защита на стените е само едно от ключовите предимства на изолирането - по отношение на мухъла трябва да се знае още, че е опасен за здравето на обитателите. 

Направи запитване Свържи се с нас