Външна изолация

Външна изолация описание

   Сухото изолиране е много важен елемент в хода на работата по външна изолация, а тази технология е предназначена за екстериорната част на ремонтирания обект. Днес повечето сгради разполагат с такава не защото такова е изискването за модерност, а просто защото по този начин сградата е предпазвана от неприятното влияние на климатичните условия. Има различни техники за външно изолиране и специалистите ни имат нужните познания в тази насока.

Направи запитване Свържи се с нас

 Външна изолация се разделя на няколко основни типа, всеки един от които би могъл да бъде избран от клиентите за техния дом и офис. Първият вид се нарича сухо изолиране - включва стиропор, фибран и вата, а още и неопор и полистирен. Изработката на тези материали е от такова естество, че залепянето им за стената е лесно. После биха могли да се покрият с шпакловка, която да е обикновена или цветна. Бързото поставяне и лесното транспортиране правят този вид изолация предпочитана за много жилища и офиси. Освен това с такава изолация сградата не се натоварва драстично в сравнение с другите видове. Наред с топлоизолиращите свойства, този вид изолиране е доста добър и по отношение изолирането на шума. Проблеми може да има при некачествен монтаж.

Течна мазилка и сайдинг са други две опции за външна изолация - първият от тези видове е подходящ само за вътрешни стени, защото не разполага със защитни свойства срещу влага и мухъл. Сайдингът обаче позволява създаването на модерен и съвременен дом, а технологията е известна още и като "обшивка" на къщата. Панелите са от типа дишащи и се закрепват на специални скари, които имат парапропускливо фолио, а захващането за скарата става посредством използването на крепежни елементи един по един. Термопанелите пък се характеризират със състав от вата или пяна и могат да се поставят отвън, а се наричат и вакуумни изолационни панели.

Направи запитване Свържи се с нас