Ремонт на апартамент

Ремонт на апартамент описание

   Извършването на ремонт на апартамент е трудоемка задача, особено ако става дума за жилище с голяма площ. Много фирми следват точно определен график при изпълнението на подобни поръчки с цел да не губят времето си и това на клиентите. Първата и важна стъпка е да се осигури покритие на пода и мебелите с найлон и да се облепят онези предмети, които евентуално биха пострадали. Желателно е при възможност да се преместят в друга стая, докато тече ремонтът на тази, в която са разположени по принцип.
Направи запитване Свържи се с нас

  За да се направи качествен ремонт на апартамент, следва да се изготви внимателно и подробно планиране. Началото на ремонта обикновено е свързано с демонтажа на нещата, които трябва да се сменят. В това число са шкафовете и дограмата или вратите за баня. В банята обаче има душове, мивки и рафтове, които също следва да се демонтират. Следващата важна стъпка е подмяна на ел.инсталацията и на ВиК, както и прокарване на кабели - при необходимост, за интернет и телевизия. Някои хора държат да имат и охранителна система - така че прокарването на СОТ също влиза в основното ремонтиране. Едва тогава идва ред на полагането на шпакловки и замазки.

Голяма част от основния ремонт на апартамент продължава с поставянето на гипсокартон, който има висок процент устойчивост срещу влагата. Трябва да се изработят и окачени тавани, ако клиентите искат да поставят такива. Петата важна стъпка може да е нанасянето на хидроизолация в банята, а веднага след това се поставя и хидроизолационна лента. Залепването на плочките и шлайфането на стени и тавани е важна част от ремонта, както и поставянето на паркет. Ако е ламинат, е необходимо време за изсъхване на повърхността.

Направи запитване Свържи се с нас