Измазване

Измазване описание

   Грундиране, мазилка и фино шпакловане - това са трите основни стъпки при извършването на измацване, при това в изброената последователност. На тази технология подлежат много и различни по вид повърхности, в това число стени и тавани. Необходимо е да се изчака определен период от време до изсъхването на повърхностите, преди да се продължи с цялостната работа, а това отнема средно по няколко часа.
Направи запитване Свържи се с нас

  По традиция в областта на ремонтните дейности на обработка подлежат стените, за чието измазване е препоръчително да се използват три слоя. За почистване на повърхностите е препоръчително да се използва четка от стомана. В зависимост от своите размери и твърдост, четките варират и са различни. Штукаторът е необходим при положение, че се работи със замазка от цимент. Една част от мазилката пък се нанася върху сокол, чието основно предназначение е да създава удобство в хода на работата. След това въпросната мазилка се насася върху стените, а разтворът на шпакловката първо се втрива, а после се нанася върху стените.

Първата важна стъпка при технологията измазване е да се почисти повърхността от прах и мръсотия. За целта се препоръчва намокряне на повърхността с вода, а това може да се случи с градинска пръскачка. При липсата на такава и метлата върши работа, а следващото важно нещо е видът стена. Ако тя е направена от тухли, препоръчителното задълбочаване на фугите между тухлите е един сантиметър. Изиква се именно това, за да може хоросанът да направи по-добро сцепление с повърхността. При наличието на бетонна и гладка повърхност се правят прорези върху нея със зъбно колело и чук с размери съответно дължина петнадесет милиметра и дълбочина - три милиметра.

Направи запитване Свържи се с нас