Гипсова замазка

Гипсова замазка описание

Гипсова замазка е термин, който реално не съществува в сферата на строителството и ремонтите. Въпреки това много от клиентите правят търсене по този именно начин, което може да им коства намирането на невярна и подвеждаща информация. От гипс могат да се правят шпакловки, но не и замазки - друга възможна опция е мазилката. Що се отнася до качествата на гипса, той отдавна се е доказал като дълготраен и полезен материал.

Направи запитване Свържи се с нас

Гипсова мазилка е популярна отдавна в сферата на строителството и ремонтите, защото притежава редица качества като гъвкавост и малка вероятност за напукване. Добрите адхезия и изолация са други две положителни качества на този вид замазване, като се отнасят за основата и декоративния материал. Преди всичко решаващата роля се пада на гипса, който е наложен като един от водещите материали при различните видове ремонт. Пълнителите и модифицираните добавки се съдържат допълнително към мазилката, а точно пълнителите спомагат за създаването на гъста и хомогенна смес. Тя е още и по-устойчива и води до по-малък разход на материал. Полимерите добавят най-вече еластичност и непромокаемост, както и по-добро сцепление при нанасяне.

Според характеристиките и местата, на които ще се използват, днес на пазара се предлага богато разнообразие на гипсова мазилка. Благодарение на естествения материал, от който се произвежда, това не води до отделянето на вредни вещества. Също така посредством хомогенната структура на замазката от гипс се постига идеално заглаждане на повърхностите. Сравнително ниското тегло на материала го прави в еднаква степен подходящ не само за работа със стени, но и тавани. Звукоизолиращите и топлоизолиращите свойства на гипса са надеждни - още едно несъмнено предимство на мазилката от него.


Направи запитване Свържи се с нас