Гипсова шпакловка

Гипсова шпакловка описание

   Като всяка друга, и гипсова шпакловка трябва да се изпълни професионално, за да може повърхността да издържи дълго време и да не се руши под влиянието на различни фактори. Гипсът отдавна е материал с доказани качества в сферата на строителството, а с наличието на подходящите инструменти шпакловката може да се превърне в шедьовър. Макар и стари, стига да са в отлично състояние, инструментите са годни за употреба и заместват нуждата от покупката на нови.
Направи запитване Свържи се с нас

   Гипсова шпакловка представлява смес от гипсова основа и добавки с минерален състав. Полагането често се извършва на две ръце, а крайната цел е получаване на гладка повърхност или запълване на фугите между плоскости от гипсокартон за вътрешна употреба. Бетонът и гипсовите мазилки са част от материалите, върху които може да се прилага този вид шпакловане, а също и основи от цимент или комбинация от цимент и вар. При грундиране на повърхности от бетон времето за съхнене е различно, но не надвишава три часа. Грундът обаче следва да се разреди с вода в съотношение едно към две или едно към три, а необходимият зап изсъхване срок е 12 часа. Новите мазилки изискват период на изчакване за съхнене минимум от десет дни при десет см дебелина.

Смесването изисква пълна кофа с вода от порядъка на дванадесет литра, а една торба от избрания продукт се изсипва в нея. Възможно е количеството да е двадесет килограма. Времето, необходимо за реагиране, е от три до пет минути и после се прави смесване с бавнообработваща бъркалка. Целта е да се получи смес от бучки, която се нарича още хомогенна. При някои шпакловки е характерно, че могат да се използват до един час след разбъркването им с вода. Първият наненес слой има дебелина от един до два милиметра, а след изтичането на 12 часа и втвърдяването се прави повторно нанасяне. Консистенцията трябва да е по-течна, да се заглади и да не надвишава един милиметър.

Направи запитване Свържи се с нас