Гипсокартон монтаж

Гипсокартон монтаж описание

При гипсокартон монтаж следва да се имат предвид спецификите на материала, който е най-често търсен и предпочитан при извършването на сухо строителство. Монтирането му може да отнеме повече или по-малко време в зависимост от особеностите на помещението и това, което трябва да се извърши. Най-широко приложение продуктът намира при обръщането на врати и прозорци, иначе има няколко основни типа, в това число и продукт против пожари.

Направи запитване Свържи се с нас

    Два са основните типа на гипсокартон монтаж и всеки един от тях с времето се е наложил сред клиентите, които отдават личните си предпочитания. Като всичко, и тук се наблюдават съответните предимства и недостатъци. Лепенето представлява сравнително достъпен метод, при който се предоставя добра предпоставка за облицоване на стени, а освен това води до постигането на бързи и добри резултати. В помещения със сравнително прави стени въпросният метод не само намира добро приложение, но се и предпочита. Що се отнася обаче до таваните и влажните помещения, методът не е надежден и не се препоръчва от специалистите.

Основният начин за гипсокартон монтаж изисква използването на специализирано лепило, което е пригодено за основата. Лепилата са три основни типа - за гладки повърхности, за порести и за такива, при които има наличие на подсилващи фибри. И трите лепила е препоръчително да се използват върху повърхностите, но не и преди те да са грундирани. Грундът трябва да е такъв, че да подпомага адхезивната способност на лепилото. Ако повърхностите са равни, може да се използва свързващ грунд. За порести е добре той да е алкиден или изравняващ.

Направи запитване Свържи се с нас