Фина шпакловка

Фина шпакловка описание

 Фина шпакловка е само един от многобройните варианти за нашите клиенти, но при нея е много важно детайлите да се изпипват внимателно, защото автоматично би преминала в друга категория. Повечето шпакловъчни процеси изискват нанасянето на две или три ръце, а финишното покритие минава за фино, защото има за цел да изглади евентуално останали повърхности и да запълни грапавини в повърхностите. 
Направи запитване Свържи се с нас

   Фина шпаклова е предпоследният етап от целия процес, при който повърхността се обработва с готови или готови наполовина фини шпакловъчни смеси, имащи формата на паста. Сред популярните продукти са тези на основата на калций, а се добавя слюда и талк. След необходимата доза шкурене се стига до гланциране на повърхността и блясък, а това придава завършен вид на гладката стена. Независимо дали се прави с теракол или гипсокартон, процеса на шпакловане изисква прецизност и детайлна работа. Тераколът е необходим при такива повърхности, които после ще се лепят различни орнаменти или плочки. Вграждането на мрежа е препоръчително за постигане на по-добър и траен ефект.

При фина шпакловка и работа с гипсокартон като цяло има редица трудности за преодоляване, което е още една основателна причина за обитателите на дома да наемат ремонтна фирма. За да се избегнат пукнатини и деформации, следва да се спазват редица правила и процедури. Стъклофазерната лента например се влага по ръба на ъгъла, когато се прави обработка на ръбохранителите. При нанасяне на първата ръка има изисквания към ширината между фугите - тя трябва да е най-малко 20 см. При повторно нанасяне се ползва пастообразна смес, а дистанцията междуп фугите е увеличена на 30 до 60 см.

Направи запитване Свържи се с нас