Довършителни ремонти

Довършителни ремонти описание

 Довършителни ремонти са всички онези, които изискват по-малко време за изпълнение и са свързани с неща като доизглаждане на стенни или тавански повърхности или монтирането на не повече от един уред. Обикновено специалистите следват собствени правила по отношение на ремонтните дейности и благодарение на дългите години работа знаят откъде трябва да започне един ремонт. Ако не се следва тази насока, в хода на работния процес възникват трудности и се стига до загуба на време.

Направи запитване Свържи се с нас

  Довършителни ремонти или довършителни работи е услуга, която напоследък се характеризира с все повече особености и технически спецификации. Към строителите има изисквания да познават до минимум някои основни аспекти, сред които са начините и средствата за извършване на довършителната дейност и областта на приложение и ефективността на строителните машини. Не на последно място следва да имат добри познания при работа с инструменти от типа ръчни или с такива, които работят след включване към електричеството. Трябва да се набляга на организацията на работното място и на самите работни процеси, а и изискванията относно качествата на строителните работи.

Довършителни работи могат да се делят на няколко категории, като демонтажните дейности включват демонтиране на санитарно оборудване и на електрически инсталации от вътрешен тип. Подовите настилки и покрития и плочките също подлежат на сваляне, а ако вниманието е насочено към шпакловане, тук следва да се отчетат направата на шпакловка от гипс и стени и тавани. Шпакловането на стените и таваните може да се извърши и с теракол, а стените и таваните с шлайфане изискват технологията фина шпакловка. Друга честа технология е зидарията, която може да се извърши с тухли, газобетон или стъкло.


   

Направи запитване Свържи се с нас