Отпушване на канали

Отпушване на канали описание

 За отпушване на канали може да се прибегне до различни похвати, независимо дали става дума за кухненския или този в банята. Понякога обитателите на дома успяват и сами да се справят с тази задача, използвайки препарати или таблетки аспирин. Те обаче едва ли ще свършат работа, ако запушването е по-трайно и сложно. Благодарение на нашите ВиК услуги, отпушването на канализационните системи е гарантирано за клиентите и се върши на високо ниво.
Направи запитване Свържи се с нас

   Отпушване на канали с бутало е един от няколкото интересни метода, които се оказват доста полезни в хода на тази ремонтна дейност. Буталото се поставя в края на канализационната тръба или върху сифона на мивката. С цел създаването на вакуум, то следва да се движи бързо нагоре и надолу. Това води до появата на налягане по тръбите и точно това отпушва канализацията. Колкото и парадоксално да звучи, каналът е възможно да бъде отпушен и със закачалка за дрехи. Разгъването и отплитането на метала се върши дотогава, докато не придобие формата на продълговата тел. Тя впоследствие се вкарва в канала, а изработването на допълнителна кукичка спомага за доброто захващане на отпадъците.

Кока - колата се слави като напитка с висок процент на кофеин, но има и свойствата за отпушване на канали. Литър от напитката се изсипва в мивката или тоалетната и се оставя да подейства през нощта, след което на сутринта се прави заливане с вода. Постигането на отлични резултати тук е доказано, а не на последно място и мивката се сдобива с лъщящ блясък. Две или три поставени таблетки аспирин в канала също може да го отпушат. Прави им се заливка с две или три супени лъжици оцет, а каналът се затваря. След пет минути се прави промивка с вряла вода и се премахва събралата се мръсотия. Освен това аспиринът помага и за премахването на лоша миризма.

Направи запитване Свържи се с нас